13-09-2024
LEIP! Festival 2024

Studenten genoten van ondergrondse rave en festival vol verrassingen tijdens LEIP! 2024 

Op donderdag 12 september werd het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden het bruisende middelpunt van LEIP! Festival 2024. Enthousiaste studenten, van mbo tot promovendi, vierden samen het einde van de introductieweken en de start van het nieuwe studiejaar met een groots feest. 

We genoten van optredens van De Jeugd van Tegenwoordig, Turfy Gang en SERA. Ook Steff da Campo, Daredevils, ALL THA FOKK, No Heroes en Kroegtijgers stonden op het podium. Het festival bood vijf 'areas' met diverse muziekstijlen, zodat elke student zijn eigen festivalbeleving kon creëren. De dj’s draaiden vanaf een speciaal gebouwde toren boven het publiek, wat zorgde voor een indrukwekkende setting. 

Verrassende toevoegingen: rave en silent disco 

Een primeur dit jaar was de Secret Stage in de parkeergarage, volledig georganiseerd door mbo-studenten van Firda. Hier draaiden student-dj’s harde techno beats tijdens een unieke silent rave. De bezoekers genoten via koptelefoons van de muziek, wat overlast voorkwam. Deze ondergrondse rave in "Oldehove -2" was nog nooit eerder georganiseerd en trok veel enthousiaste bezoekers. Ook de regenboogtent, de grootste silent disco van Leeuwarden, was een groot succes. Daarnaast was er de Leeuwarden Bar Roulette, een ‘saloon’ waar lokale kroegen hun eigen sfeer en muziek neerzetten en een kroegentocht op locatie verzorgden. 

Aandacht voor welzijn: "Ben je oké?" campagne 

Tijdens het festival werd, in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, aandacht gevraagd voor de "Ben je oké?" campagne. Op het gemeentehuis werden de woorden “Leeuwarden is oké” geprojecteerd om het gesprek over welzijn en veiligheid onder studenten te stimuleren. 

Afsluiting met energie  

Het festival werd spetterend afgesloten met een energiek optreden van Daredevils op het hoofdpodium. LEIP! Festival 2024 droeg bij aan een feestelijke start van het nieuwe studiejaar voor alle studenten in Leeuwarden. 

Klik hier voor de LEIP! Festival 2024 aftermovie