13 apr

zZz en Blue Crime veroveren Asteriks

Na verschillende tours in het buitenland zijn ze voor even weer terug op eigen bodem

Tijd & locatie
Podium Asteriks
13-04-2018
20:00
Contact
Meer info Bekijk website
More info

Voordat ze samen op tour door China gaan, veroveren zZz en Blue Crime eerst Astriks nog een keer!
De twee bands spelen vrijdag 13 april in Asteriks. Tickets zijn online en bij King Kong Records verkrijgbaar voor € 10,-.

Met hun vuige krautrock sleept zZz hun luisteraars mee door een moderne versie van de jaren zestig. Na de release van twee succesvolle albums Sound of zZz (2005) en Running With The Beast (2008) brengt de band in 2015 hun derde plaat Juggernaut uit. Groove met psychedelische melodieën en een sound die zowel mechanisch als organisch klinkt. Op hun eerdere albums klinkt zZz als een trippy variant van The Doors, maar in hun huidige werk hoor je vooral invloeden van Neu!, Can en Kraftwerk terug. Ongeremd, divers en in een hoog tempo laat zZz zien dat ze over een breed muzikaal palet beschikken. Na verschillende tours in het buitenland zijn ze voor even weer terug op eigen bodem.

Blue Crime is te omschrijven als als mysterieus, zuiver en een tikkeltje excentriek. Gure gitaren in combinatie met een ijzige zang die lichtelijk futuristisch aandoet. Eind november 2016 brengt de band het album Submarine 7 op vinyl uit. Duistere en dromerige moonpop die niets aan de verbeelding overlaat. Hierbij zorgt de band voor een frisse noot gecombineerd met harmonieuze pop die zo de gehoorgang ingalmt.