24 mrt

Start Up Weekend!

Tijd & locatie
Kanselarij, Leeuwarden
Van 24-03-2018 tot 26-02-2018
Contact
Meer info Bekijk website
More info

Leeuwarden moet een broedplaats voor jonge, creatieve en innovatieve ondernemers worden. Dat is de manier om mensen na hun studie te binden aan de stad. Onderdeel daarvan is het Startup Weekend.

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart is de Kanselarij in Leeuwarden het podium voor het allereerste Startup Weekend Leeuwarden. Een team van ondernemers en (jonge) professionals is verantwoordelijk voor de organisatie. Hun ambitie? De ondernemende Startup Weekend mentaliteit verspreiden en een community laten groeien die zich uitstrekt over heel Friesland.

Wat is Startup Weekend?

Startup Weekend is een weekend lang netwerken, ontdekken, leren en doen. Tijdens het 54 uur durende evenement kunnen ondernemers en aspirant-ondernemers uitvinden of hun business plannen en ideeën levensvatbaar zijn.

Een gevarieerde groep van studenten, ondernemers, developers, designers, marketeers en startup enthousiastelingen worden aan elkaar gekoppeld om ideeën te delen, teams te vormen, producten te bouwen en potentiële startups te lanceren.

Klimaat voor startups

Een internationaal evenement als Startup Weekend kan ervoor zorgen dat je helemaal niet meer naar de Randstad hoeft te verhuizen om hip en vernieuwend te zijn. Voorbeeld hierin is Groningen. Er vertrekken steeds minder studenten na hun studie uit de Martinistad. Dat komt onder andere door het goede klimaat voor startups, met tal van hackatons en startupweekenden.

Gevolg is dat Groningen de absolute startuphoofdstad van Nederland is. Dat studenten blijven hangen. En dat de stad interessant is geworden voor grote werkgevers als IBM en Google. Die smullen van de creatieve, innovatieve en ondernemende geest in de stad. Dat kan in Leeuwarden ook. Met als eerste stap het Startup Weekend. Meer informatie op Facebook.