17 mei

Noord Nederlands Orkest @ Neushoorn: Koperblazers

Hoor en ervaar geniale klassieke muziek als een vet popconcert!

Tijd & locatie
Neushoorn
17-05-2018
Deur 19:30 - Aanvang 21:00
Contact
Meer info Bekijk website
More info

Wow! Niet één componist staat centraal, maar dit keer speelt het NNO meerdere klassieke werken voor koperensembles. In drie kwartier spelen de koperblazers zes geniale stukken van beroemde klassieke componisten, onder begeleiding van dirigent Jasper de Waal. Tussendoor vertelt De Waal over de koperwerken en waarom deze eigenlijk zo bijzonder zijn.

Kom genieten van de beste klassieke muziek, gewoon in je spijkerbroek en met een biertje in de hand. Samen met het Noord Nederlands Orkest laten we je zien dat popcultuur en klassieke muziek heel goed samengaan.

Programma
De avond start met de openingsfanfare van het muziekstuk La Peri van Paul Dukas. Daarna wordt de dramatische mars Funeral music for Queen Mary van Henry Purcell uitgevoerd. Vervolgens van Wachet af, ruft uns die Stimme van Bach naar misschien wel het beste werk van Verdi, het operastuk La forza del destino, naar de tango-opera Suite from Maria de Buenos Aires van Astor Piazzolla. Het slotstuk van de avond is het brassarrangement van Vittorio Montis Csardas. Aansluitend is er een toegift. Wie of wat blijft nog even een verrassing.

Paul Dukas – La Péri: Fanfare
Henry Purcell – Funeral music for Queen Mary
Johann Sebastiaan Bach – Wachet auf ruft uns die Stimme for Brass
Giuseppe Verdi – La Forza del destino for Brass Ensemble
Astor Piazzolla – Suite from Maria de Buenos Aires
Toegift

En speciaal voor studenten kost een kaartje €8 op vertoon van je studentenpas! (Normaal gesproken kost een kaartje €16 in de online VVK). Wees er snel bij want op = op.