18 apr

IepenUp Live: vrijheidscollege met Afshin Ellian

Hoe kan de democratie worden beschermd zonder de opheffing van vrijheid en democratische rechten?

Tijd & locatie
Neushoorn
18-04-2018
Deur 19:30 - Aanvang 20:00
More info

Fresku, Jan Terlouw en Afshin Ellian geven dit jaar een vrijheidscollege tijdens IepenUP Live in! Op 5 mei geeft Massih Hutak een college tijdens Befrijdingsfestival Fryslân!

Hoe kan de democratie worden beschermd zonder de opheffing van vrijheid en democratische rechten? Afshin Ellian bespreekt in zijn Vrijheidscollege de relatie tussen de weerbare democratie en vrijheid.

Afshin Ellian is hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap en Wetenschappelijk Directeur van Instituut voor Metajuridica aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden / Leiden University. Ellian studeerde in 1996 af in internationaal publiekrecht, strafrecht en filosofie aan de Universiteit van Tilburg waar hij in 2003 ook promoveerde. Hij schrijft columns voor onder meer Elsevier.nl en publiceerde artikelen in The Wall Street Journal en Le Figaro. Van zijn hand verschenen twee dichtbundels: Verrijzenis van Woorden en Mensenherfst.

In heel Nederland worden vrijheidscolleges gegeven. Dit jaar door Fresku, Jan Terlouw, Femke Halsema, Massih Hutak, Herman Pleij, Afshin Ellian, Anousha Nzume, Joseph Oubelkas, Lucas De Man en Tinkebell. In de aanloop naar en op 5 mei geven zij in 11 provincies in totaal 38 colleges. Iedere spreker gaat in zijn of haar college in op de in 1941 door Franklin D. Roosevelt geformuleerde Four Freedoms: Vrijheid van Meningsuiting, Vrijheid van Religie, Vrijwaring van Angst en Vrijwaring van Gebrek. Dit jaar komen de vrijheidscolleges voor het eerst ook naar Leeuwarden.

Het programma wordt gestreamd door Omrop Fryslân via www.omropfryslan.nl/iepenup.
Iepen UP live komt tot stand in samenwerking met Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.
De Vrijheidscolleges worden georganiseerd in samenwerking met Befrijdingsfestival Fryslân en Provincie Fryslân.