09 jun

De Broeikas

De eerste twee exposities waren dik feest, dus hoog tijd om er een mini-festival van te maken.

Tijd & locatie
Archimedesweg 20, Leeuwarden
09-06-2018
14:00
Meer info Bekijk website
More info

De Broeikas is een multidisciplinair festival, ontstaan uit een samenwerking tussen SELF. collective en Asteriks. SELF. is dat hippe kunstenaarscollectief uit Leeuwarden, die vanuit hun loods op de Zwette een hele nieuwe creatieve scene tot leven brengt. Een plek waar creatievelingen en kunstenaars uit de regio samenwerken, experimenteren en exposeren.

De eerste twee exposities waren dik feest, dus hoog tijd om er een mini-festival van te maken. Met de Broeikas opent SELF. de nieuwe expositie. Tijdens de Broeikas laten ze zien dat disciplines als theater, muziek en kunst prima gecombineerd kunnen worden. SELF. collective zorgt voor de creatieve uitspattingen en Asteriks voor het bier en de muziek. Dat klinkt toch fantastisch!!

Exposerende kunstenaars: Alwin Sinnema, Alex Wening, Jurre Huitema, Froukje de Jong, Frank van Seijen, Celine Wierda en Desiree van Haltere

Line-up:

Voorstelling MIJN | ZIJN (Rianne Hogeveen)

EUT knalt de Broeikas omver met hun catchy postpop, gegoten in een jaren ’90 topping. Speelse, zonnige tunes en schizofrene teksten over seks en andere puberale problemen. Een beetje weird, maar wel awesome.